Zonnepanelen reinigen

Als u het meeste uit uw zonnepanelen wilt halen, is het belangrijk dat ze schoon zijn.

Reiniging met Osmose water

Reinigen van zonnepanelen

Vuil en stof kunnen zich na verloop van tijd ophopen, waardoor het rendement van uw zonnepanelen afneemt, in sommige gevallen met wel 20%. Daarom raden wij u aan uw zonnepanelen minstens 2 keer per jaar te laten reinigen door onze specialisten! Ons reinigingsapparaat verwijdert alle vuil en aanslag zonder chemicaliën van zowel het frame als de zonnepanelen.

Waarom mijn zonnepanelen reinigen?

Rendement : door uw zonnepanelen regelmatig te laten reinigen, behoudt u het rendement van uw zonnepanelen. Door het vuil kan er minder zonlicht opgevangen worden en zullen uw zonnepanelen op efficiëntie en opbrengst.

Duurzaamheid : door uw zonnepanelen goed te onderhouden zullen ze ook langer meegaan, logisch toch.

Financiëel : geen rendedementsverlies betekent ook een interessanter financiëel plaatje. Milieuvriendelijk : zonder chemicaliën zorgen wij voor een milieuvriendelijke en veilige omgeving.

Aliane Cleaining, uw expert in schoonmaak, weet dat uw zonnepanelen meer zijn dan een investering. Daarom zorgen wij ervoor dat ze veilig en vakkundig gereinigd worden, zodat ze jarenlang probleemloos energie kunnen blijven leveren!

Vraag vandaag nog een offerte aan door ons te contacteren.

Erika

Door het Osmose water zien mijn zonnepanelen er weer als nieuw uit. Het heeft ook die kalkvlek weggehaald van toen ik het eerder niet goed schoonmaakte!

Zelf zonnepanelen reinigen?

Zonnepanelen schoonmaken is eenvoudig, met het juiste gereedschap kunt u het ook zelf doen. U heeft een uitschuifbare telescoopsteel en borstel nodig, zodat u niemand anders hoeft in te huren of te betalen, maar als u het professioneel wilt laten doen dan staat het team van Aliane Cleaning voor u klaar!

De beste manier om uw zonnepanelen schoon te krijgen is met een uitschuifbare telescoopsteel. Deze stelen zijn er in veel verschillende maten en types, dus zorg ervoor dat u er een vindt die past bij de hoogte van waar ze worden geïnstalleerd op daken of anderszins op gebouwen zoals ramen! Al onze stelen bevatten zowel borstel- als waterslang hulpstukken voor snelle schoonmaakklussen. Bel ons als u advies nodig heeft.

Beste tijd om zonnepanelen te reinigen

April is de beste tijd om uw zonnepanelen te reinigen! Dan zijn ze op hun productiefst en kunt u een goed rendement halen uit uw investering. In de herfst moet regelmatig worden gecontroleerd of er geen bladeren zijn die het zonlicht blokkeren, waardoor de hoeveelheid energie die door elk paneel de ruimte in stroomt, afneemt; in de winter zou dit echter geen probleem moeten zijn, omdat sneeuw zich er niet zo gemakkelijk ophoopt door zijn gewicht en smeltende eigenschappen. Bij een traditionele zonne-installatie zonder optimizer zijn de panelen gevoelig voor zwakte en vogelpoep. Met regelmatige reiniging zal elk paneel betere prestaties leveren, wat helpt bij het verhogen van de energieproductie!

Tips bij het reinigen van zonnepanelen

Het is een goed idee om uw zonnepanelen schoon te maken als het regent. Het regenwater maakt vuil los en maakt het schoonmaken gemakkelijker, niet alleen voor u, maar ook omdat kalkvrij water eventuele zeepresten kan wegspoelen die zijn achtergebleven bij vorige eigenaars of huurders die deze taak niet goed hebben aangepakt! Bekijk hieronderen enkele tips:

  • 2 of 3 keer per jaar de zonnepanelen controleren.
  • Schakel de stroom uit en raak de bekabeling niet aan
  • Bladeren en vuil eerst verwijderen met een borstel of zachte doek
  • Gebruik maken van een uitschuifbare telescoop

Uw expert in schoonmaak, Aliane Cleaning, weet dat uw zonnepanelen meer zijn dan een investering, ze zijn een deel van uzelf. Daarom zorgen wij ervoor dat ze veilig en vakkundig gereinigd worden, zodat ze jarenlang probleemloos energie kunnen blijven leveren! Vraag vandaag nog een offerte aan door ons te contacteren.

Zonnepanelen reinigen

Schoonmaakbedrijf Aliane Cleaning

Recensies

Enkele reviews van onze klanten

Zonnepanelen reinigen
Veronique

Onze ramen en veranda zien er weer splinternieuw uit, super goed gedaan!

Julia

Uitstekend. Werk uitgevoerd wij zijn super tevreden. Bedankt!!

Steven

Uitstekende service, zeer professioneel en flexibel. Zeker aan te raden!